Beursbox
dinsdag, 23 november 2021
 
 

AEX 815,21 Dow 35.619 USD 1,124 Btc 50.115 Goud 1,804.37

 
 

Meer over Daytrading

Vrijdagmiddag 10 december laat Aloys Mattijssen in de Beursbox zaal zien hoe zijn software je in staat stelt om als daytrader te opereren.

Nooit meer angst voor wat de AEX gaat doen. Alle beweging is goed! Voor veel (kleine) beleggers een verademing en eindelijk een manier om structureel geld met beleggen te verdienen. 

Kijk hier en reserveer je plek!

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

23/11 7:00

  • John Deere werknemers hebben na een maand staken gewonnen, maar hun overwinning zou ons zorgen moeten baren. De loonsverhoging van 10% EN inflatiecompensatie richting de toekomst is prachtig voor ze, maar geeft wel aan dat inflatie nu een enorm punt van zorg is geworden.
  • Weet u wie de grootste eigenaar van landbouwgrond in Nederland is? Het blijkt ASR verzekeringen te zijn! Het bedrijf bezit 36.000 hectare landbouwgrond en 6.000 hectare aan landgoederen. Het bedrijf gaat haar pachters 10% pachtkorting geven als ze aantoonbaar milieuvriendelijk gaan werken.
  • In Nederland komen steeds meer miljonairs. Er zijn er 100.000 meer dan in 2008. Punt is echter, door inflatie is een miljoen van nu geen miljoen van 2008. Uiteindelijk worden we allemaal miljonair... als we maar oud genoeg worden en de euro blijft bestaan. Hou je wel rekening met inflatie, dan is het aantal miljonairs met 35.000 toegenomen.
  • Volgens Ripple ziet het er goed uit in haar rechtszaak tegen de U.S. Securities and Exchange Commission. De uitspraak in de rechtszaak wordt volgend jaar verwacht.
  • Powell blijft de FED voorman (chair) in de VS. President Biden besloot dat hij wel een andere vice chair zal aanstellen. Lael Brainard wordt het. Ze wordt gezien als een progressieve bestuurder. Ze was in 2018 de eerste die in zeven jaar niet meestemde met de andere directeuren. Dat heeft ze daarna gemiddeld drie keer per jaar gedaan.
  • De VS gaat haar strategische olievoorraad aanspreken om de hogere olieprijs aan te pakken. Na de aankondiging ging de olieprijs al omlaag. Dreigen helpt...
  • Beleggen in Duits vastgoed. Ik maakte er gisteren een video over. Kijk hier.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 

Pfizer onderzoek 55 jaar geheim! (Tom Lassing)

23/11 7:16

Ik schreef er al over dat er grote twijfels zijn over het onderzoek dat Pfizer zelf deed rondom de ontwikkeling van haar vaccin.

De FDA heeft nu in de VS op aangeven van Pfizer gevraagd om deze data 55 jaar (!) geheim te houden!

55 jaar geheim houden wat eigenlijk openbaar moet zijn?

Het was toch een veilig vaccin?

Waarom moet je het onderzoek er naar dan 55 jaar geheim houden?

Waarom moet iedere volwassene die nu het vaccin krijgt in feite (bijna) dood zijn voor het onderzoeksrapport vrijgegeven mag worden? Is dat geen enorme rode vlag?

Ik weet dat er mensen zijn die een bedrijf als Pfizer en de FDA als toezichthoudende instantie blind vertrouwen, maar leg dit nu toch eens uit?

Hier geef je toch keihard toe dat er enorme problemen rondom het vaccin zijn?

Deze data hoort nu al openbaar te zijn, zodat je arts of onze nationale medische toezichthouder het kan bestuderen. Veel buitenlandse toezichthouders bepalen namelijk aan de hand van de FDA publicaties of iets akkoord is. Hoe moeten ze dat serieus doen als ze zelf ook geen inzicht hebben? Je witte jas dan maar inzetten als middel om de patiënten te overtuigen? Beetje zwak argument toch? Ook je arts zou die data moeten kunnen inzien. Die gaat je namelijk moeten adviseren over het vaccin. Als je arts de data niet kan inzien, met welke autoriteit kan je arts dan bepalen dat het veilig is? Op de blauwe ogen van de FDA die alles geheim wil houden?

Dit is toch kwakzalverij van de bovenste plank?

De bewijzen zijn er al dat het onderzoek een puinhoop was en waarschijnlijk vol fraude. De data 55 jaar geheim willen houden bevestigt slechts de verdenking.

Dit is geen bull shit verhaal van een obscure site in het donkerste deel van Internet. Dit is vanuit een artikel dat Reuters plaatste.

De overheidsorganisatie die de openbaarheid van documenten moet garanderen wil graag meewerken aan de geheimhouding. Ze stellen dat ze de mensen niet hebben om vooraf de documenten te beoordelen.

In de regels rondom FOIA staat echter niets over het door hen moeten beoordelen van openbare stukken. Ze moeten die documenten direct vrijgeven. Ze weigeren dus. 14 december gaat het allemaal voor de rechter komen. De FOAI regelgeving is al 50 jaar oud, gaat er een einde aan openbaarheid van bestuur in de VS komen?

Bron
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 

Inflatie? (Douwe Westervaarder)

23/11 7:42

Coronacrisis, klimaatcrisis, personeelstekorten, demonstraties ... en inflatie. Inflatie betekent dat geld minder waard wordt en we dus meer geld moeten neertellen om hetzelfde te kopen. Hoewel de officiële inflatie jarenlang laag is geweest, voelen we het nu toch in onze portemonnee. Is inflatie een bedreiging voor onze investeringen? Wat is het effect op vastgoed? Donderdag bespreken we het in onze live uitzending.

Kijk hier
 
 

Koude winter (Tom Lassing)

23/11 7:55

Gaat het een koude winter worden? Dat weten we niet met zekerheid. Wel is het zo dat vanaf nu de verwachting is dat we 6 weken 'onder normaal' zullen zitten met de temperaturen.

In de meeste winters is dat voor beleggers niet echt belangrijk nieuws, maar dit jaar is anders.

De gasreserves van Europa zijn te laag. We zijn afhankelijk van Russisch gas en de Russen leveren nu 'net genoeg'. Nét genoeg is echter te weinig om voorraden voor februari en maart aan te leggen.

We worden dus serieus enorm afhankelijk van Rusland voor onze energievoorziening.

De VS waarschuwde daar al voor.

De prijs van gas is nu al heel hoog en bij verdere verstoringen in de aanvoer, OF bij een kouder dan verwachte winter, kan de prijs wel eens helemaal omhoog knallen.

Als consument ben je dan het haasje. We gaan namelijk per 1 januari massaal over op variabele prijzen, want op deze hoge gasprijzen wil je geen jaarabonnement sluiten.

Wie gaan er profiteren?

Daarover heb ik met Ronald de Zoete een rapport geschreven. Als jij van plan bent te profiteren van deze unieke situatie, dan raad ik dat rapport van harte aan. Alleen voor serieuze beleggers!

Klik hier
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 

Is kinderen tegen Covid vaccineren wel slim? (Tom Lassing)

23/11 8:10

Als we kijken naar kinderen van tegenwoordig en we dat vergelijken met kinderen van 50 jaar geleden, dan valt op dat de kinderen van nu extreem veel allergieën hebben.

Ze kunnen nergens meer tegen en er is, veel meer dan vroeger, sprake van vormen van autisme.

Dan kan je zeggen dat we nu beter controleren, maar daar redt je het niet mee.

Het verschil is daarvoor écht veel te groot.

Neen, het is iets anders.

Het is chemische vervuiling of het is DNA afbraak. Iets in die hoek.

Kinderen zijn al een flink deel van hun natuurlijke weerstand kwijt en dat is een ernstige zaak.

Dan maar vaccineren?

In feite ben je dan nóg meer chemische rommel naar binnen aan het spuiten. Hoe kán dat goed zijn?

Ja, misschien redt je er nu wat Covid slachtoffers bij bejaarde burgers mee, maar wat doet het op latere leeftijd met deze kinderen en hún nageslacht?

Het wordt er ZEKER niet beter van. Daar is de vaccinatie dan ook niet voor. De vaccinatie is het oplossen van een NU probleem, waarbij we het STRAKS volkomen negeren.

Immers, de vaccinaties zijn niet degelijk getest.

Die andere prikken die gegeven worden zijn dat wel. Je hoeft dus niet mordicus tegen alle prikken te zijn.

We zijn nu echter zo bang dood te gaan aan Covid, dat we het feit volkomen negeren dat er nu een oversterfte is die meer is dan het aantal Covid doden. Er gaat hier dus nu al iets vreselijk mis en we blijven dezelfde route maar lopen.

Was het niet Einstein die zei dat je niet op een andere uitkomst moet hopen als je dezelfde dingen blijft doen.

Sponsor Beursbox
 
 

Beleggen.com

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 70.000+ leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV