Beursbox
dinsdag, 30 juni 2020
 
 

AEX 560,16 Dow 25.408 USD 1,121 Btc 8.305 Goud 1,774.4

 
 

Crowdfunding prachtige belegging

Deed u al eens als belegger in een serieuze crowdfunding opzet mee? Het grote voordeel is bij deze specifieke opzet is dat u geen last van beurssentiment heeft, maar wel de rendementen van de beurs kunt halen. U bepaalt hier zelf het risico dat u wilt nemen. Schrijf hier in. (20 euro bonus) Ik heb nu ook eigen site gemaakt. Deelname mogelijk vanaf 50 euro!

Open nu een rekening

Goudaandelen bieden enorme kansen

Als er één sector is waar de laatste maanden enorme koerswinsten zijn gehaald, dan is het de goudmijnsector wel. Vanaf de bodem van een paar weken geleden tot nu is 100% winst geen uitzonderling. Bestel hier het goudrapport

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

30/06 7:00

 • Het feit dat de Amerikaanse president zich niet dagelijks laat bijpraten door de geheime dienst heeft hem nu hard gebeten. De geheime dienst heeft namelijk al maanden geleden laten weten dat Putin bonussen geeft aan Taliban die Amerikaanse soldaten doden. Dat terwijl Trump er nog alles aan doet om Rusland van dienst te zijn. Dat wordt nu gezien als verraad naar de eigen troepen en de Democraten maken dankbaar gebruik van het falen van de president.
 • Gisteren werd in mijn Neo Finance account een B lening, waarop al sinds 7 mei niet meer was afgelost alsnog in één keer volledig afgelost. Een goede zaak. Zo is een slechte lening nu ineens volledig geld terug en klein stukje rendement omdat er wel 4 maanden lang 17% rente is betaalt. Het geld is nu direct ingezet in een C lening met verzekering.
 • Nederlanders hebben in mei bijna 10 miljard euro op hun spaarrekening bijgeschreven. Ik begrijp dat ze het deden, maar het is geen slimme zet! Het is één van de meeste onveilige manieren om met uw spaargeld om te gaan! Ik schreef er eerder dit jaar al over.
 • Ik zag vanochtend wat omzetcijfers van Chinese bedrijven voorbij komen. In het Eerste Kwartaal 2020 hebben ze gemiddeld 50% omzet verloren.
 • Goldmoney heeft haar fiscale 2020 jaarcijfers gepubliceerd. Ze maakten 63% meer omzet. Bruto winst nam 80% toe. Netto was er een verlies van 9,7 miljoen dollar.
 • China heeft de Hong Kong wet aangenomen. Wie nu in Hong Kong wordt opgepakt kan naar China gebracht worden om gestraft te worden. Dit was NIET de afspraak zoals gemaakt met Engeland. China is een onbetrouwbare partner gebleken.
 • De EU heeft de sancties richting Rusland met zes maanden verlengd.
 • Bij de Nederlandse Spoorwegen gaan er 2.300 arbeidsplaatsen verloren. Ik zag gisteren dit filmpje van een conducteur die wat mij betreft als eerste zijn ontslag aangezegd mag krijgen. Hij liet de trein niet vertrekken omdat iemand een slok water genomen had... (Dat mag van de NS, maar hij vond het nodig om de trein daarom te laten staan tot de passagier uitgestapt was.) De passagier was overigens de enige in de coupe. Het moet allemaal niet gekker gaan worden.
  Ik blijf wel benadrukken dat je je interacties met autoriteiten op video moet vastleggen. Dat blijkt hier wel weer! Ik overweeg dan ook de aankoop van een bodycam. Ik heb al dashcams in de auto. Bijzonder nuttig!
  Deze gebeurtenis geeft me wel het idee van effectief demonstreren... Als nu 1000 mensen afspreken op één dag in de ochtendspits zonder mondkapje in de trein te gaan zitten, dan rijdt er geen enkele trein meer. Vervelend, maar bijzonder effectief en zeker weten dat je het nieuws haalt.

Open hier een zilverrekening
 
 

Chesapeake vraagt faillissement aan (Tom Lassing)

30/06 7:23

Voor wie het bedrijf niet kent, het was in 2006 een wereldberoemd bedrijf dat heel agressief grond opkocht in delen van de VS waar tot op dat moment niemand bewust gronden kocht. Wat ze namelijk in handen hadden was kennis over een nieuwe boortechniek, uitgevonden door Baker Hughes. Die boortechniek was horizontaal boren.
De Chesapeake oprichter en CEO realiseerde zich dat in veel oude boorresultaten die ooit gepubliceerd waren wel berichten waren over dunne lagen met olie en gas. Daar konden de boormaatschappijen nooit wat mee, want als je alleen verticaal kan boren, dan is zo'n dunne laag gas of olie commercieel gezien niet interessant.
McClendon begreep de impact van de nieuwe boortechniek en hij kocht zich helemaal lens aan gronden waarin die dunne lagen olie en gas waren aangetroffen.
Het bedrijf werd tientallen miljarden waard toen duidelijk werd dat hij ineens de grootste eigenaar van zeer rijke schaliegas en schalieolie gronden was.
Maar het sprookje kende geen happy end.
"Iedereen" en zijn schoonmoeder gingen na 2007 schaliegas en olie boren en de prijs van olie en gas viel in Noord Amerika terug tot onder de kostprijs. Toen kwam er in 2008 ook nog eens de bankencrisis.
De CEO probeerde zichzelf te verrijken met een bonus van 150 miljoen dollar op het moment dat het sprookje al over was. De aandeelhouders verloren dat jaar 50% van hun aandelenwaarde en mijnheer probeert met 150 miljoen naar huis te gaan.
De liefde tussen de aandeelhouders en de CEO was definitief over.
De markt bleef slecht en Chesapeake nam afscheid van de CEO. Het bedrijf wist nooit meer tot de verbeelding te spreken. Er is nu 7 miljard dollar schuld en weinig kans dat er nog veel waarde tegenover staat.

PS: Nog een mooi verhaal over dit bedrijf... Nadat de CEO en oprichter het bedrijf uitgezet was, vroegen ze zich af waar de wijnkelder eigenlijk was. De CEO had altijd de mooiste flessen wijn en hij haalde ze 'ergens' uit het pand van het hoofdkantoor vandaan. Niemand wist waar precies die wijnkelder was. Het heeft twee weken zoeken gekost om de geheime wijnkelder te vinden!

Beursbox.nl
 
 

Trading Navigators

Eenvoudige software die u helpt om geld te verdienen op de beurs.
U krijgt van de aanbieder een 100% niet goed geld terug garantie.

Kijk hier verder

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 

Inzetten op de digitalisering (Tom Lassing)

30/06 7:51

De Corona crisis heeft een bedrijf als Zoom op de kaart gezet. Het is terug te zien aan de koers. Die was 30 december nog 67 en nu 248 dollar per aandeel.
Als je als belegger denkt dat je daar nog veel kan winnen... dan kan je wel eens gelijk hebben...
Maar voordat je koopt, zou ik wachten op een correctie en dan toeslaan.
Zoom gaat er wel komen. Voor jou als belegger is het een kwestie van timing.
Niet te snel happen dus, maar wachten tot er paniek uitbreekt en dan het lef hebben om met een extreme biedkoers te komen en te profiteren van de paniek bij anderen.
Dan kan je rijk worden.
Het vergt ballen en knaken.
Zoom is overigens niet de enige onderneming. Je kan ook kijken naar VPN aanbieders, de verkopers van headsets, microfoons, losse camera's... Alles wat we in de Corona tijd meer zijn gaan gebruiken...
De vraag is welke aandelen van die aanbieders nog niet door beleggers zijn ontdekt.
Daarom nu onderzoek doen en wachten op een beurscorrectie en dan durven.

Beursbox.nl
 
 

Maak uw tuin waterbestendig (Tom Lassing)

30/06 8:21

Eén van de problemen waar we tegenwoordig mee kampen, is verdroging. Het regent niet genoeg, of niet goed.
De afgelopen drie maanden heeft het hier in feite slechts twee periodes kort, maar hevig geregend.
De hoeveelheid water is dan in die korte tijd enorm. De tuinen staan vol water en daarna is het weer weken droog.
Ondertussen sproeien we in Nederland en België massaal en daarvoor gebruiken we drinkwater dat voor een fors deel wordt opgepompt vanuit de bodem. We putten die bodem watervoorraad uit, want het regent niet genoeg mee en ALS het regent, dan voeren we het regenwater af naar de zee.
Natuurlijk kunnen we wijzen naar de boeren die hun sloten heel efficiënt aanleggen zodat de machines na een beetje regen nooit vastlopen in te modderige velden.
Daar ligt inderdaad een probleem, maar AL DIE MENSEN met een versteende tuin zijn samen ook een gigantisch probleem. In de steden en dorpen wordt regenwater ook uiterst efficiënt afgevoerd.
Als we DAAR nu eens slimmer zouden worden, dan zouden al die druppels samen een enorme emmer kunnen worden.
De eerste vraag is, heeft u al een regenton in uw tuin?
Ik heb er momenteel zelf vier staan.
Ik van het water op vanaf de regengoot. Is de regenton vol, dan gaat het water wel voor een deel de riool in. Ik laat de tonnen echter dan zo veel mogelijk overlopen zodat het water toch in de tuin komt.
De volgende vraag is wat u actief doet om de bodem van uw tuin in een dergelijke staat te houden dat de regen ook opgenomen wordt en niet bovenop blijft liggen en vervolgens toch het putje in vloeit. Het is goed om veel compost in de tuin aan te brengen.
Heeft u ondertussen een moderne stenen tuin, of heeft u nog zoiets ouderwets als 'gras'? Waarbij gras uiteraard de betere oplossing is.
Voor u overweegt uw 'ouderwetse' gras om te ruilen voor kunstgras... Met kunstgras in de tuin wordt het op dat punt in de zon 10 graden warmer. Dat kunstgras is bij buitentemperatuur van 20 graden dus al behoorlijk onleefbaar. De oplossing... een nevel van water... Ik hoop dat u inziet dat dit dus écht heel erg fout is.
Een heg en een boom zijn heel mooie onderdelen in de tuin. Natuurlijk hoeft die boom geen dertig meter hoog te zijn, maar een leuke boom biedt schaduw en voorkomt hittestress in uw tuin.
Als u geen tuin heeft, maar slechts een balkon, dan zult u zien dat veel planten op uw balkon de zaak ook flink verkoelen. Het feit dat u meer water verbruikt wordt dan gecompenseerd door een klein stukje natuur dat u terug geeft. Verder is uw balkon dan veel leefbaarder geworden. De planten geven u dan ook een beetje beweging. Immers, dat is ook gezond.
Ik heb zelf de ruimte voor ook een kikkerpoel in de tuin. Daar sla ik ook heel veel regenwater in op. Het verkoelt de tuin en het biedt planten en dieren een mooie plek.
Al die kleine beetjes helpen! Ik kan dan ook aanraden "iets" te doen.

Permacultuur
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 

Een aanklacht tegen de ex-president (Tom Lassing)

30/06 8:42

Eén van de opvallende zaken in de jaren zeventig was het feit dat ex-president Nixon niet aangeklaagd werd na zijn dramatische presidentschap. Zijn medewerkers gingen massaal de gevangenis in, maar hij kwam er mee weg.
In de VS is dat de gewoonte. Het is mede voortgekomen uit het feit dat de realiteit is dat iedere zittende president wel eens iets doet waarover later de nodige vraagtekens komen. Achteraf bezien is het makkelijk. Dan heb je alle tijd om het probleem te analyseren.
Wil je de politiek in als je letterlijk de gevangenis in kan gaan voor iets waarvan je dacht dat het een goed besluit was?

Maar goed, dan ga je er van uit dat de president het goed bedoelde.
De huidige president is de eerste die uitsprak dat hij de vorige president wil vervolgen. Hij deed het niet, maar hij gebruikte wel heel graag de retoriek.
Juist deze huidige president heeft bewezen de nodige criminele handelingen bewust gedaan. Zo werd campagnegeld gebruikt om een prostitué af te kopen. Zo werd de rechtsgang van enkele ex-medewerkers bewust tegengewerkt en werd buitenlandse invloed in de binnenlandse verkiezingen toegestaan, zelfs gevraagd. Verder werden deals gesloten waarbij de privé onderneming profiteerde en werden familieleden bevoordeeld. Ook werd een familiefonds misbruikt voor illegale uitgaven waarmee dan belastingen werden ontdoken. Als straks de beerput opengaat, dat zal er ongetwijfeld nog veel meer bovendrijven. Vooral de belastingaangiftes gaan ongetwijfeld interessante gegevens bieden.

De vraag is dan of de maatschappij niet eist dat de ex-president alsnog aangeklaagd gaat worden.
Gezien zijn retoriek naar de huidige ex-president vraagt hij er wel om.
Hij wil zelf altijd heel graag rechtszaken in. Er lopen ook nu nog altijd tientallen rechtszaken en de meeste verliest hij.

Toch denk ik dat Biden in januari 2021 een pardon aan de huidige president gaat geven.
President Biden wil immers niet met de politieke schaduw van de ex-president periode 2016-2020 blijven zitten. Dat hoofdstuk afsluiten en vooruit kijken. Misschien niet de eerlijkste oplossing, maar wel praktisch.
Overigens verwacht ik dat de ministers, adviseurs en andere personen die de fraudes daadwerkelijk pleegden WEL vervolgd gaan worden. Zou je die niet vervolgen, dan is dat een teken dat meedoen met een frauduleuze president straffeloos kan. DAT moet pertinent NIET het beeld zijn dat gaat ontstaan.

Beursbox.nl
 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 12.500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV