Beursbox
 
 
donderdag, 4 juni 2020
 
 

AEX 561,3 Dow 26.219 USD 1,121 Btc 8.595 Goud 1,701.2

 
 
 
 

Concurreer met banken

Consumentenleningen leveren nu nog altijd een mooi rendement op, zeker in een land als Litouwen. Crowdfunding platform Neo Finance biedt ons hier prachtige kansen en geeft banken het nakijken. Netto Rendementen tot 12%+ zijn zeer wel mogelijk. Kijk hier voor meer informatie.

Open hier een rekening

Goudaandelen

In onzekere tijden is goud een veilige haven. Ook de nodige goudmijnen hebben stilgelegen, dus de aanvoer van goud is verstoord geraakt. Een goed moment om de juiste goudaandelen op te pakken, want je moet kopen als figuurlijk het bloed door de straten stroomt. Gisteren dipte de goudkoers. Een mooi moment!


Goudaandelen
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

04/06 7:00

  • Hyloris Pharmaceuticals wil met een IPO naar de beurs van Brussel gaan komen.
  • Er is één onderdeel van de Corona aanpak heel slecht voor het milieu... Dat is de verplichting om in het Nederlandse openbaar vervoer het mondkapje verplicht te stellen. De verkoop van tweedehandsauto's is nu enorm gestegen omdat men het openbaar vervoer wil gaan mijden. Dat is geen goede zaak.
  • Taiwan was één van de eerste landen die Corona besmettingen kende. Uiteindelijk werden 443 mensen ziek en stierven er in het land zeven (!) personen. Wat deden ze anders? Ze gooiden het land direct na de eerste gevallen op slot EN overal werd getest. OVERAL! Zodra je verhoging had, werd je direct apart genomen en werden ook de mensen met wie de recentelijk in contact was geweest getest. Het land kon weer snel "los", maar bleef structureel testen. Dát moet er hier dus veranderen.
  • Gisteravond was het Daytrading webinar. Er waren 155 aanmeldingen. 73 personen hebben het daadwerkelijk gevolgd. Heeft u het gemist, geen nood, we gaan hetzelfde webinar 24 juni om 20:00 uur weer geven. U kan u hier alvast aanmelden.
  • Vanaf 16 juni zal er mogelijk geen passagiervluchtverkeer meer zijn tussen de VS en China. Beide landen weigeren elkaars vliegtuigen.
  • Jan Zeeman is op 78 jarige leeftijd overleden. Hij heeft de keten opgebouwd tot maar liefst 530 winkels. Na zin vertrek als topman groeide de keten verder naar nu 1250 filialen in zeven landen.
  • In Zuid Korea is een arrestatieverzoek uitgedaan voor onder meer een Samsung topman die lid is van de familie die Samsung ooit opgericht heeft. Het gaat om de verdenking van aandelenkoersen manipulatie.

Koop nu zilver (of goud)
 
 

Nieuw (crowdfunding) project met zekerheid (Douwe Westervaarder)

04/06 7:18

Matching Capital start vandaag met een nieuw project. De aankoop van een bedrijfshal met kantoorruimte. Er is al een huurder voor de hal en voor kantoor, dus geen risico van leegstand.
Deelname vanaf € 5.000. 6,5 procent rente. 3 jaar looptijd. Investeerders brengen samen 78 procent. De financiering via Matching Capital is namelijk € 328.000. De waarde van het pand is € 420.000. U heeft gezamenlijk het eerste recht van hypotheek. Matching Capital regelt dit, met een hypotheekakte. Er is geen bank of andere financier.
Al met al een degelijke risicomijdende belegging, met een prettig maandelijks rendement.

Kijk hier
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 

Verdubbeling van vermogen in 5,5 jaar (Tom Lassing)

04/06 7:35

Ik verwacht bij Neo Finance uiteindelijk een netto winst van 13,5% per jaar. De formule om dan te berekenen hoe lang het duurt voor je je geld verdubbeld is eenvoudig.
Die is namelijk 72 delen door 13,5. Dat komt uit op 5,3 hetgeen ik vertaal naar 5,5 jaar.
Nu moet je wel alert zijn op wat "je vermogen" is.
Op dit moment heb ik ruim 13.000 euro bij Neo Finance in leningen zitten. Echter ben ik nog in de opbouwfase. Eind oktober 2019 begon ik met een eerste overmaking van een paar honderd euro.
5,5 jaar na mijn start bij Neo Finance is niet mijn huidige 13.000 verdubbeld, want die staat dan pas 4,5 jaar op de rekening.
Dat is het nadeel van groeiende portefeuille's.
Over 5,5 jaar na nu kan wel mijn huidige 13.000 verdubbeld zijn, als het rendement inderdaad 13,5% gebleven is en ik nooit geld van de rekening heb gehaald.
Ik heb al eens geschreven dat ik naar 250.000 euro op die rekening wil groeien. Met puur het huidige kapitaal kom in dan in 5,5 jaar al op 10% van dat vermogen. U ziet, ik ben de eeuwige optimist.

Open nu ook een account bij Neo Finance, maak tenminste 50 euro over en geef aan dat je via Beursbox kwam. Je krijgt dan een extra 20 euro op je account bijgestort!
Een eerste account openen kost je niets.

Lees verder
 
 

Warren Buffett is vooral aan het verkopen (Tom Lassing)

04/06 8:01

Ik heb de beursgenoteerde aandelenportefeuille van Berkshire Hathaway er eens bij gepakt. De laatste drie maanden heeft Warren Buffett vooral veel aandelen verkocht.
Zo stapte Berkshire Hathaway volledig uit Phillips 66, Red hat en The Travelers Companies. Het bedrijf verkocht een deel van hun aandelen in ondermeer Apple, Bank of America, Verisign, JPMorgan Chase, General Motors, South West Airlines, Liberty Global, American Airlines, Goldman Sachs, Amazon, Sirius XM Holdings, Teva Pharma en heel veel anderen.
Ze kochten echter bij enkele bedrijven ook aandelen bij: PNC Financieal Services, Delta Airlines, United Airlines, Suncor Energy, General Motors en RH.
Berkshire kocht ook aandelen van bedrijven die nog niet in portefeuille waren: The Kroger Company, SPDR S&P 500, Vanguard S&P 500, Biogen INC, Occidental Petroleum. PNC Financial Services, Delta Airlines.
Warren Buffett geeft in mijn ogen duidelijk aan dat hij vanwege Corona zijn portefeuille aan het bijsturen is. Helemaal uitstappen is geen sprake van. Bewust aanpsssen echter wel.
Dat is de manier om met een aandelenportefeuille om te gaan. Altijd aan het roer blijven en bijsturen, daar waar nodig.

 
 

Een offshore (goud)rekening?

Heeft u interesse in een no nonsence offshore rekening waarmee u goud en zilver kan aankopen en waarmee u kan beleggen? Kijk dan hier eens.

Kijk hier

Alles gaat online tegenwoordig

Alle consumenten zijn nu online minded geworden. Corona heeft die stap nu defintief gemaakt. Is uw bedrijf daar al op voorbereid?

Ik schreef het basiswerk voor online ondernemen in Nederland en België.

Naar de website
 
 

Wat te doen met een half miljoen (Tom Lassing)

04/06 8:25

Stel, je hebt nu de beschikking over een half miljoen euro cash en je weet dat je dit geld niet snel nodig hebt. Wat kan je dan gaan doen?
Ik denk dat het verstandig is om eerst te bedenken hoeveel risico je wilt lopen... Kan je het je veroorloven een deel te verliezen?
Ik ga er even vanuit dat dit niet het geval is. Je wilt weinig risico. Je wilt in ieder geval niets verliezen.
Dat maakt de keuze veel schraler, maar ik denk wel dat het een slim uitgangspunt is.

Met dit veilige uitgangspunt valt 'kaal in aandelen beleggen' wat mij betreft simpelweg af. Immers kan er morgen een beurscrash komen en dan ben je makkelijk 50% kwijt. Dat komt op termijn dan misschien wel weer goed, maar garanties zijn er niet.
Een portefeuille met aandelen in combinatie met opties zijn mogelijk, maar dat vergt kennis en tijd. Zoiets is of een hobby, of werk.
Het geld aan een ander geven om er goed mee te doen is te overwegen, maar dan wel onder heel zware afspraken. Ga bijvoorbeeld niet in valuta of crypto's waarbij je je geld in handen geeft van een ander die op basis van algoritmes voor je aan de slag gaat. Drie maanden is de gemiddelde tijd die ze er over doen om al je geld te verspelen.
Dat waren de "niet doen" opties.

Dan nu de te overwegen mogelijkheden:
- Overweeg een deel simpelweg in goud en zilver om te zetten. Ik zou zelf gaan voor 20% van het totaal. Echter wel via een online goud/zilver rekening. Ik heb zelf hier een goud/zilver rekening.
Recent heb ik getest of ze in staat zijn om snel 50.000 euro cash te maken. Ik had het drie dagen later op mijn Nederlandse tegenrekening. Dat zit dus wel goed.
- Overweeg 20% tot 40% van het totaal in onroerend goed te beleggen, maar dan via bijvoorbeeld een partij als Matching Capital.
Je leent dan het geld voor een vaste periode uit aan een partij die er mee in vastgoed gaat. Matching Capital heeft al een selectie gedaan en het risico volgens de regels van de AFM laten vaststellen. De investering is gedekt door zekerheden zoals bijvoorbeeld het vastgoed. Je krijgt een vaste rente. Ik zou niet meer dan 40% in dergelijke posities stoppen. Spreiding is en blijft immers belangrijk. Ook binnen dat platform kan de spreiden in meerdere projecten. Tot op heden zijn alle projecten er een succes geworden.
- Wil je meer rendement kunnen maken, dan is een deel van het geld investeren bij Neo Finance ook te overwegen. Ik heb al begrepen waar veel wantrouwen in zit... Een aantal andere op het oog vergelijkbare aanbieders zijn vorig jaar en begin dit jaar onderuit gegaan. Aanbieders die aantoonbaar slechter in elkaar zaten. Zo deden die aanbieders zelf de beleggingen met het geld van de deelnemers. Die basis is al niet goed. Neo Finance komt niet aan uw geld. Ze faciliteren slechts de opzet. U blijft zelf eigenaar van uw geld en uw portefeuille. U sluit de leencontracten met consumenten, niet Neo Finance. Dat is een extreem belangrijk verschil. U bent daarom niet afhankelijk van het resultaat of de kennis van Neo Finance. U blijft aan het roer.
Het opbouwen van de portefeuille kost vooral tijd. U kan namelijk maximaal 500 euro per lening investeren. Voordeel is, alles is te verzekeren. Uw hoofdsom kan dus letterlijk nooit verloren gaan! Ik heb er zelf ook een site over gemaakt.
Eventueel is hier, onder voorwaarden, een 7% garantie rendement mogelijk. Zou u met bijvoorbeeld 100.000+ willen beleggen in leningen, maar écht geen risico willen lopen, dan is er iets mogelijk. Ik kan u in contact brengen met de juiste persoon binnen Neo Finance. mail me op tom @ lassing . nl
- Overweeg te beleggen in één aandeel en dat ene aandeel wel te beschermen met optiestrategieën. In dat geval houdt u de positie overzichtelijk en loopt u toch vrijwel geen risico. Het moet dan wel een degelijk hoeksteenaandeel zijn. Stel dat u zoiets overweegt, dan zou ik gaan voor Berkshire Hathaway (B). U MOET echter de positie altijd afdekt houden met optiestrategieën. Alleen een stop loss is onvoldoende bescherming.

Hoe dan ook, haal de cash weg bij de spaarrekening van de bank. Zou de bank in de problemen komen, dan bent u bij een saldo van 500.000 euro tenminste 80% van het geld kwijt! Misschien zelfs wel meer als het depositogarantiefonds leeg blijkt te zijn. Zo'n risico wil je niet met je geld lopen. Tevens krijgt u geen rente en 4% reële inflatie voor uw kiezen.

Heb ik nog meer veilige beleggingen die te overwegen zijn?
Ja... Overweeg maatschappelijke (duurzame) beleggingen, maar dan wel dusdanige dat uw geld binnen een x periode weer cash zal zijn. Zo heb ik nu zelf 50.000 euro gestopt in een een onderneming die zich bezighoudt met de eerste fase van zonneparken. In dat eerste deel zit het grootste risico. Immers, de meeste projecten vertragen, of gaan zelfs niet door.
De projecten die wel doorgaan moeten al die verliezen goed gaan maken. Gelukkig doen ze dat ook. Als dus uiteindelijk slechts 10% doorgaat, dan nog kan er winst gemaakt worden. De veiligheid zit hem er in dat zo'n aanbieder dus veel projecten moet hebben en daarbij enkele projecten moet hebben die eigenlijk al niet meer mis kunnen lopen.
Die partijen zijn er. Je moet er alleen naar zoeken.
Ik verwacht overigens mijn geld voor het einde van de zomer terug. Het was geen vooropgesteld plan. Ik help er die onderneming nu even mee. Mede door Corona was er cash krapte ontstaan. Gemeenten lieten werk liggen en alles vertraagde net een paar maanden. De ontstane financiële krapte is nu over en binnenkort helemaal voorbij en op dat moment krijg ik mijn geld inclusief de mooie rentevergoeding weer. Mijn insteek is het om er weer terug zilver van te kopen, tot ik het weer inzet in vastgoed of maatschappelijke projecten.

Beursbox
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al 180 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2020 Pro Gain BV