Beursbox
maandag, 18 januari 2021
 
 

AEX 651,73 Dow 30.690 USD 1,207 Btc 29.207 Goud 1,837.1

 
 

Uranium de tip voor 2021

Veel meer kerncentrales en tegelijk uraniummijnen die sluiten, een combinatie die explosief genoemd mag worden. Mijn collega Jack Hoogland schreef een uraniumrapport. Ik beveel het van harte aan. Kijk hier

Trading Navigators

Eenvoudig te gebruiken software die u helpt om structureel (veel) geld te verdienen op de aandelenbeurs. Het systeem geeft u de signalen te kopen, houden of verkopen. Ideaal voor beleggers met weinig tijd. U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

Klik hier
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

18/01 7:00

  • Ik heb zaterdag een sponsering van 5 euro voor Beursbox gekregen. Dank daarvoor! Ook dat geld is overgemaakt naar Neo Finance en zal dienen als pensioenopbouw. Ik had daar heel lang geleden al aan moeten beginnen. Nu is het een kwestie van zo snel mogelijk alsnog opbouwen.

  • De Chinese economie groeide in het vierde kwartaal met 6,5% op jaarbasis. Dat is een veel sterkere groei dan was verwacht. De rest van de wereld heeft te maken met een forse krimpt vanwege de Corona crisis. Over heel 2020 groeide de Chinese economie met 2,3%.

  • Carrefour en Couche-Tard proberen niet langer samen te gaan in een fusie. De Franse regering is er zwaar op tegen.

  • De waarde van Deliveroo wordt nu op 7 miljard euro geschat. Het bedrijf wil naar de beurs toe komen en deze hoge waardering komt dus als geroepen.

  • Deze week zal het nieuws gedomineerd worden door de inauguratie van Joe Biden en mogelijk nog wat grappen en grollen van Trump en zijn Trumpisten. De angst bestaat dat er nog weer rellen en aanslagen gaan komen. Op de beurs zullen ook deze week verschillende bedrijven met de cijfers gaan komen.

  • Dating-app Bumble wil in februari een beursnotering op de Nasdaq gaan krijgen. De prospectus leert ons dat ze tenminste 100 miljoen willen ophalen met de beursgang. De tickercode wordt BMBL. Onduidelijk is nog hoeveel aandelen en tegen welke koers de aandelen naar de beurs gebracht gaan worden.

  • Goldman Sachs heeft haar belang in Just Eat Takeaway iets verkleind. Goldman Sachs heeft nu een belang van 2,95 procent.

  • Vandaag is de Amerikaanse beurs gesloten vanwege Martin Luther King dag.

Sponsor Beursbox!
 
 

Profiteer van de nieuwe supercycle! (Jack Hoogland)

18/01 7:12

Vrijdag vertelde ik u al waarom het goudaandeel dat we voor ons nieuwe "Super Rendement Rapport" ontdekten zo bijzonder is.

Daarnaast ontdekten we echter nóg een bijzonder aandeel, waarmee we inspelen op de nieuwe supercycle in grondstoffen. Ofwel een jarenlange bull markt in grondstoffen. Zie onderstaande tweet

We ontdekten een aandeel van een grote producent van diverse grondstoffen zoals ijzererts, nikkel, koper en kobalt.

Waarmee je enorm gaat profiteren van de mega investeringen in (groene) infrastructuur die landen wereldwijd de komende jaren gaan doen. 

Alleen al de transitie naar elektrisch rijden zorgt voor enorme prijsstijgingen!

Het bijzondere aan dit aandeel is dat het écht belachelijk goedkoop is! Je koopt het voor slechts 6 keer de voor dit jaar verwachte winst, terwijl je ook nog eens bijna 3% dividend ontvangt. 

Die belachelijk lage waardering betekent dat de koers binnen een jaar met 200% moet stijgen om het een normaal gewaardeerd aandeel te kunnen noemen.

Voor de langere termijn verwachten wij echter véél meer koersstijging.

 Profiteer maximaal van deze nieuwe supercycle!

Bestel snel het splinternieuwe "Super Rendement Rapport"

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 

Goudreserves (Tom Lassing)

18/01 7:22

Ons geld is ongedekt geld, ook wel fiat geld genoemd. De euro en de dollar zijn munten die niet gedekt zijn door goud.

Toch hebben de centrale banken over heel de wereld nog een enorme reserve aan goud liggen. Zou dus hun munt mislukken of snel waarde verliezen, dan is er nog altijd goud in reserve aanwezig. Dat goud kan dan eventueel een onderpand vormen voor een nieuwe munt die op dat moment dan uiteraard nog vertrouwen moet gaan wekken bij het volk.

Rusland heeft dat misschien wel het beste begrepen.

Het land had voorheen veel dollarschulden en dollar reserves als onderpand voor haar eigen (zwakke) munt. Maar de relatie tussen Rusland en de VS is niet best. Ondanks dat Rusland haar mannetje vier jaar lang in het Witte Huis had.

Het feit dat de VS enorme hoeveelheden geld creëert om haar economie te steunen, zou iedere vriend toch argwanend moeten maken.

Dus Rusland was slim en verminderde haar belang in de VS munt en kocht goud aan.

Zo veel goud dat de goudreserve van Rusland nu groter is dan de officiële, maar al 50 jaar niet gecontroleerde, goudreserves van de VS.

Zou dus de Russische munt snel waarde verliezen, dan heeft Rusland genoeg goud in bezit om een nieuwe munt wel af te dekken met haar goudreserves. Dat ondanks het feit dat het Westen de Russen al jaren aan het boycotten is.

De Russische economie is niet zo heel groot, maar dankzij de boycot staat ze nu wel grotendeels los van de westerse economie.

Dat is gunstig voor Rusland, want zo sterk zijn die westerse economieën niet. Immers drijven ze op ongedekte geldcreatie om de economie gaande te houden. Dat is zo stevig als drijfzand.

Beter zouden we kijken naar Rusland, dat dus in feite monetair gezien extreem degelijk aan het werk is.

Sterker nog, privé doe ik precies hetzelfde.

Ook ik hou zo min mogelijk euro's en dollars cash aan. Privé zit mijn spaargeld in goud en zilver, niet in euro's.


Kijk voor mijn visie op edelmetalen op www.goudgoud.com

 
 

Het verhaal rondom ReconAfrica (Tom Lassing)

18/01 7:48

Ons Groningse gas en het grootste oliebekken in Texas zijn Perm bekkens. Grondlagen die in het Perm werden gevormd en waar dus uiteindelijk vele lagen organische stoffen op elkaar kwamen te liggen en die dan later afgedekt werden door grondlagen die later gevormd werden.

ReconAfrica heeft in in Namibië eigenlijk alle vierkante kilometer over zo'n specifieke grondsituatie in haar bezit.

Nu moet er alleen nog bewezen worden dat er, net zoals in de Noordzee en in Texas, de nodige gas en oliereserves in aanwezig zijn.

Er is elders in Namibië al aangetoond dat er olie en gas in de bodem zitten. In die zin zijn de vooruitzichten positief

Potentieel kan het vanuit de opbouw in Namibië zijn dat er enkele miljarden vaten aan olie aanwezig zijn.

Ze zijn begonnen om met proefboren de theorie te bewijzen.

Mij werd gevraagd waarom beleggers nu pas praten over de mogelijkheden... Nu, dat heeft te maken met hoe groot en bekend dit bedrijf is. Ze zijn begonnen met proefboringen en daarvoor werd een persbericht rondgestuurd. Meestal krijgt dat weinig aandacht, zeker als het om een investering in een land als Namibië gaat. Zo ook nu, maar enkelen lazen het rapport en begonnen te rekenen en ze begonnen rond te bellen. De geruchtenstroom kwam op gang en het aandeel ontwaakte.

Maar zoals zo vaak met geruchten, werd slechts een deel van de gegevens doorgegeven. Ik vond pas na een dag uit dat het dus ok een bezit in Namibië ging en niet, zoals mij verteld was, een belegging in Texas. Ik kon in Texas dan ook niets vinden...

Tot iemand me aangaf dat het toch écht Namibië moest zijn. Toen werd het me helemaal duidelijk.

Als straks blijkt dat die grondlagen inderdaad vol olie en gas zitten, dan is een koers van x100 of x1000 niet ondenkbaar.

Maar... als het toch tegenvalt, dan gaat dit sprookje als een nachtkaars uit.

Meer informatie op mijn video kanaal.

Ik heb er twee korte video's over gemaakt.

Naar het Beursbox videokanaal
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in

Verbeter uw Online Veiligheid

Verberg waar u zich bevindt en surf anoniem. Wanneer u met één van de ExpressVPN servers in 94 landen over de hele wereld verbindt, dan zijn uw IP adres en locatie verborgen. Voorkom dat bedrijven hun prijzen verhogen op basis van uw fysieke locatie en maskeer uw echte IP adres door te torrenten met een VPN.

Kijk hier
 
 

De tragedie van Ashley Babbitt (Tom Lassing)

18/01 7:57

Dit is de vrouw die in het Capitool dood werd geschoten.

Ze was een fel Trump aanhanger. Een voormalige luchtmacht soldaat.


Waarom is het tragisch... Nu, haar antwoord op het feit wie haar zo fel maakte was zo extreem fout dat het diep tragische te noemen is.

Ze was een slachtoffer van het Amerikaanse systeem. Door de Corona crisis die in de VS behoorlijk uit de hand is gelopen, was haar bedrijf financieel in de problemen gekomen. Ze moest dus geld lenen. De enige plek waar haar dat lukte, was op de ultra korte geld leen markt. Tegen een rente van 169%...

U leest dat helaas goed.

Haar oplossing was Trump.


Maar die heeft in de vier jaar dat hij er zat HELEMAAL niets voor haar gedaan. De belastingmeevaller van drie jaar geleden ging niet naar haar bedrijf. Die belastingmeevaller ging vrijwel alleen naar de rijken en de extreem grote bedrijven. De Corona hulp van de regering Trump ging niet naar haar bedrijf. Vooral grote bedrijven en de bedrijven van de Trump organisatie zelf profiteerden van de "kleine bedrijven steun".

De belachelijke rente die ze moest betalen, is nooit aangepakt door de regering Trump. Elders in de VS is zelfs een rente van meer dan 600% mogelijk.


En toch was ze een extreem fel medestander van Trump.


Daar ving ze zelf een kogel voor op. De kogel die haar leven eindigde.

Diep triest dat iemand zo enorm fout kan zitten in wie er schuldig was aan haar situatie en wie het kon oplossen.

Miljoenen Amerikanen hebben zich laten inpakken door een beroepsleugenaar die zich omringde met schooiers. Een man die er alleen maar zat voor zichzelf en zijn ego. Een showman die op de één of andere manier tot de verbeelding sprak van tientallen miljoenen Amerikanen. Ze vestigden hun hoop volledig op hem en hij... Hij keek slechts uit naar de volgende ronde golf die hij kon gaan spelen en de volgende economische stimulans die hij zijn eigen bedrijven en zijn rijke vrienden kon geven.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV