Beursbox
maandag, 10 mei 2021
 
 

AEX 718,41 Dow 34.778 USD 1,215 Btc 48.598 Goud 1,838.3

 
 

Uranium, de sector voor 2021

Veel meer kerncentrales en tegelijk uraniummijnen die sluiten, een combinatie die explosief genoemd mag worden. Mijn collega Jack Hoogland schreef een uraniumrapport. Ik beveel het van harte aan. Kijk hier

Trading Navigators

Eenvoudig te gebruiken software die u helpt om structureel (veel) geld te verdienen op de aandelenbeurs. Het systeem geeft u de signalen te kopen, houden of verkopen. Ideaal voor beleggers met weinig tijd. U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

Klik hier
 
 

Zo profiteer je extra hard! (Jack Hoogland)

10/05 7:00

Dinsdag waarschuwde ik u er al voor. Goud en zilver zijn begonnen aan een razendsnelle stijging.

Goud knalde donderdag met volle overtuiging door de weerstand van $1800 en zette daarmee opnieuw een hogere koerstop neer. Zie onderstaande koersgrafiek. Tegelijk steeg zilver gisteren opnieuw met ruim 3%. 

De oorzaak is simpel. Inflatie is al hoog, is aan het stijgen en steeds meer bekende beleggers waarschuwen nu voor een situatie zoals in de jaren '70.

De grafiek hieronder laat goed zien wat een dergelijk scenario met de goudprijs doet.

Een 30,7% jaarlijkse stijging leidt tot een goudprijs van bijna $7000 in 2026. En ruim $20.000 in 2030. Zilver kan procentueel zelfs fors sneller stijgen. 

Als je dan bedenkt dat de koersen van goud- en zilveraandelen minstens drie keer zo hard stijgen, dan weet je genoeg.

In ons nieuwe "Goudaandelen Groei Rapport" vindt u drie extréém goedkope goudaandelen.

Drie aandelen van goudproducenten wiens winsten explosief stijgen door de ideale combinatie van een snel stijgende goudprijs én een jaarlijks fors stijgende goudproductie.

Voor één van deze drie aandelen berekenden we zélfs bij een slechts 10% stijgende goudprijs al 1340% koerspotentieel.

Profiteer extra hard van de snel stijgende goudprijs!

Bestel hier het unieke "Goudaandelen Groei Rapport"

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

10/05 7:16

  • In de VS heeft de grootste oliepijplijn operator alles stil moeten leggen nadat het bedrijf middels een ransomware cyber aanval was aangevallen. 45% van alle brandstoffen aan de oostkust lopen via hun leidingen. Nog altijd zijn de leidingen afgesloten. De prijs van benzine is in het oosten van de VS al aan het stijgen.
  • De huizenmarkt in de VS is 'hot'. De marktprijzen lopen op en steeds meer consumenten vinden het geen goed moment om te kopen... (maar doen het ondertussen toch...)
  • In de VS loopt de tijd die ligt tussen maken en uiteindelijk afleveren van kapitaalgoederen enorm op. Sinds 1951 duurde het niet zo lang om je bestelde spullen geleverd te krijgen. Dit duidt meestal op inflatie. Het betreft hier van alles, van wasmachines, sofa's, sauna's etc.
  • Over inflatie gesproken... Huizenbouwers over heel de wereld klagen steen en been, want de prijzen voor grondstoffen lopen enorm op. OOK een teken dat de inflatie enorm toeneemt. Ze denken in de keten dat vooral ook hout binnenkort heel veel duurder gaat worden. De prijs voor hout is ondertussen al flink opgelopen.
  • Volgens Morgan Stanley zal scheepvaart nu een enorme comeback maken. In de x10 portefeuille ook een jong bedrijf dat een interessante business case aan het bouwen is. Helaas hebben ze recent warrants uitgegeven. Dat is écht jammer. Warrants geven de houders recht om goedkoop extra aandelen te kopen. De hoeveelheid aandelen gaat dus mogelijk (bij koersstijging) enorm toenemen en dat is niet interessant voor de zittende aandeelhouders.
  • SpaceX zal Dogecoin accepteren als betalingsmiddel. Dogecoin verloor 23% aan waarde toen Elon Musk zich bij SNL presenteerde (een aanfluiting overigens) en toegaf dat DogeCoin eigenlijk wel een beetje een oplichtingopzetje is.
  • Nederland gaat 2 miljard euro subsidie geven aan grote bedrijven in de Rotterdamse haven (vooral Shell dus...) om CO2 af te vangen zodat het vervolgens in een lege gasbel onder de Noordzee kan worden opgeslagen. Mijn vraag is... Waarom moet de staat het probleem van deze bedrijven betalen? Die bedrijven maken miljarden winst en kunnen het makkelijk zelf bekostigen. Dit is weer gewoon een grijze energie subsidie. We zien overal mensen zich druk maken over duurzame energie subsidies. Die vallen in het niet bij de stroom aan en omvang van subsidies voor grijze energie.

4 kansrijke crypto's
 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu doormaken!

Kijk hier

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 

De vraag naar fysiek zilver is fors hoger (Tom Lassing)

10/05 7:39

De actie om in mei zilver te kopen is een succes. De vraag naar fysiek zilver is enorm toegenomen. De prijs van zilver is ook omhoog, maar is nog niet opwaarts doorgebroken. Dat heeft alles te maken met de handel in papieren zilver.

Daarmee lukt het de bullionbanken nog altijd om de prijs te drukken. De afnemende hoeveelheid fysiek zilver doet al pijn, maar is nog niet pijnlijk genoeg gebleken.

Bij de bullionbanken is het nu alle zeilen bijzetten om de prijs van zilver in de hand te houden.

We moeten daarom zilver blijven kopen en vooral nog niet verkopen!

De prijs van zilver kan ook potentieel heel ver omhoog. In die zin is het ook gewoon heel interessant om aan deze actie mee te doen en fysiek zilver op te kopen.

Als je dat hier doet en het laat opslaan in Zurich, dan kan je met het gebruik van de code 'Beursbox' tot september gratis laten opslaan!

 
 

Binnen een uur 1,1 miljoen volgetekend (Tom Lassing)

10/05 7:55

Bij Matching Capital loopt het steeds beter. Afgelopen vrijdag hun grootste project tot op heden. Meer dan een miljoen euro werd gevraagd.

Binnen een uur was het project (8% rente) volgetekend.

Het tekent het succes van het crowdfunding platform dat er terecht trots op is dat tot op heden alle projecten succesvol zijn verlopen.

Het geeft wel aan hoe degelijk hun poortwachtersfunctie werkt.

Je moet als project je degelijk bewijzen, anders kom je er gewoon niet in.

Projecten die ze afwijzen gaan dus elders hun kansen wagen. Die andere platforms hebben altijd projecten en hebben er ook veel meer. Leuk, maar als geld uitlener heb je dan wel te maken met veel meer risico. Immers, lopen er dan ook wel eens projecten mis en dat kost geld en dus rendement.

Matching Capital heeft weinig projecten, maar ze zijn kwalitatief superieur. Daar wordt je als gelduitlener gewoon blij van.

Het punt is alleen dat het platform nu zo populair wordt, dat je er echt bovenop moet zitten als je deel wilt nemen.

Dat is dan het nadeel.

Kijk hier
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in

Vastgoed projecten Matching Capital

Vier nieuwe vastgoed projecten om in deel te nemen! De laatste maanden zijn deze projecten snel gevuld en volkomen terecht. Bij Matching Capital mislukte nog nooit een project. De selectie aan de poort is heel streng en dat is een succesformule gebleken!

Woensdag 14 april om 20:00 uur een gratis webinar met verdere uitleg.

Kijk hier
 
 

Hoe China zijn oorlog voert en uitlokt (Tom Lassing)

10/05 8:14

China heeft een vloot van 25.000 zeegaande vissersschepen, waarvan 2.500 behoorlijk forse schepen die letterlijk over heel de wereld kunnen varen en vissen.

De zeeën en oceanen in de directe omgeving van China zijn nu door deze vloot leeggevist waarbij de Chinese schepen zich niets aantrekken van internationale afspraken over visrechten. Met toestemming van de communistische partij vist deze vloot waar ze maar wil.

Landen als Indonesië, Filipijnen, Taiwan, Vietnam en Maleisië proberen er wel wat aan te doen, maar de hoeveelheid boten en de brutaliteit van de Chinese vissers is te groot. De visgronden van de buurlanden van China worden letterlijk kaalgeslagen door de aanhoudende stroom aan netten van die Chinese boten.

Als een land zich iets te scherp opstelt tegen de Chinese vissers, dan komt China met pressiemiddelen om de kritieken in de kiem te smoren. Slechts zelden durft één van de buurlanden op te treden tegen de brutaliteit en dan worden er enkele vissersboten opgelegd en heel soms zelfs tot zinken gebracht. Uiteraard slaat China weer terug middels strafmaatregelen en bedreigingen.

Zoals het er nu naar uitziet, zal Australië de volgende zijn die het slachtoffer zal worden van dit Chinese pressiemiddel. China gaat namelijk enkele havens overnemen in eilanden die in de omgeving van Australië liggen. Ze 'huren' die havens voor tientallen jaren en willen daar niet alleen hun marine, maar ook hun vissersschepen gaan stationeren.

Australië heeft nu een hooglopende ruzie met China en China gaat de komende tijd olie op het vuur gooien door honderden vissersschepen de visgronden van Australië te laten leegplukken. Door een deel van haar marine met de vissers mee te laten varen, wil China Australië dwingen het maar te pikken.

Australië is niet het land om dat te pikken en dit kan dus de bron voor een volgende wereldoorlog gaan worden. Immers zal Australië steun verkrijgen van de VS en van Europa als het komt om de verdediging van haar rechten. China neemt dus een flink risico, maar zal zeker beginnen met speldenprikjes om te kijken hoe ver ze kan gaan.

Ik vrees dat Australië de komende jaren heel wat meer geld moet stoppen in haar marine en strijdkrachten. De natuur in de wateren rond Australië gaat zwaar lijden onder de Chinese vissersdruk. Dat is eigenlijk een ramp voor heel de wereld.

Sponsor Beursbox!
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV