Beursbox
woensdag, 8 juni 2022
 
 

AEX 709,14 Dow 33.180 USD 1,069 Btc 28.553 Goud 1,849.84

 
 

Voor de fundamentele belegger

FinancialStockData.com is een Nederlandse data aanbieder die fundamenteel ingestelde beleggers via de aangeboden data een enorm inzicht geeft in de ontwikkeling van beursgenoteerde bedrijven. Met code 'beursbox' krijg je een 30 dagen gratis toegang tot hun volledige systeem. Pak die kans! Hoe werkt het? Kijk hier

Kijk hier voor het proefabonnement

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone stond recent bij de vorige opleving van de crypto koersen weer snel op winst. Dit kwam omdat ik steeds net voor de maandelijkse herindexering wat geld naar het account overmaak. Ik beleg heel simpel in een mandje met de meeste actieve en meest populaire crypto's. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

08/06 7:00

  • Een flink conflict bij Centric heeft de directie doen besluiten in zijn geheel op te stappen. Een ongehoorde stap en dat bij een bedrijf dat de ICT voor de Nederlandse overheid verzorgt. Het wordt tijd te kijken naar een stabielere oplossing voor de overheid ICT.

  • In Nederland is de adviesprijs voor een liter benzine 2,504 euro. Nog niet eerder lag de prijs zo hoog. Saillant detail... zelfs in Oekraïne betalen ze niet zo veel voor benzine. De prijs ligt daar rond de 2 euro.

  • Volgens de KvK zijn het nu vooral nieuwe catering bedrijven die als starters op de markt verschijnen. Mijn jongste dochter en haar vriend hebben hun catering bedrijf nog maar nét door de Corona tijd heen weten te loodsen, maar draaien nu weer volop. Ik merk het aan de restjes die terugkomen en die ik als Bokashi verwerk als het niet meer naar de kippen kan.

  • Het lukt Oekraïne steeds meer om via de weg en het spoor granen te exporteren. De export nam 80% toen ten opzichte van de maand er voor.

  • Naar Japan op vakantie... Dat is alleen mogelijk als je je constant door een gids laat begeleiden. Ook moet je letterlijk overal een mondkapje op. In 2019 kwamen er 31,9 miljoen toeristen naar Japan. Ik denk dat de huidige regels een flink herstel nog wel even in de weg staan.

  • De Chinese auto- en batterij maker BYD zegt dat het mogelijk batterijen aan Tesla gaat leveren. Het aandeel schoot daarop een paar procent omhoog. Het bedrijf dat nu nog batterijen aan Tesla levert daalde 6% in waarde. BYD neemt hier wel een risico. Immers, hoe goed is Elon Musk te vertrouwen?

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 

Ze willen allemaal tegelijk! (Jack Hoogland)

08/06 7:18

In 2018 legde Trump een 30% importheffing op zonnepanelen uit Zuid-Oost Azië (vooral China), waarna de ontwikkeling van zonne-energie in de VS sterk vertraagde.

Nu de angst voor stroomonderbrekingen razendsnel toeneemt, heeft Biden die importheffing geannuleerd. Zie onderstaande tweet.

Waardoor in de VS een run op zonnepanelen zal ontstaan.


Vorige maand vertelde ik u al over China’s gigantische stimuleringsplannen. 

In de tweet hieronder zien we wat dit betekent voor China’s investeringen in zonne- en windenergie.


In slechts drie jaar tijd  zal de hoeveelheid windmolens en zonnepanelen in China verdubbelen!

         Hier zien we de twee grootste economieën ter wereld die massaal investeren in zonne-energie, windenergie en elektrisch rijden.

Soortgelijke berichten zien we in Europa en een enorm aantal andere landen wereldwijd.

Voor al deze maatregelen zijn enorme hoeveelheden...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier

Alsmaar meer dividend

Als u een belegger bent met veiligheid in uw achterhoofd, dan is het bijna een must dat u in uw portfolio ook een aantal Alsmaar Meer Dividend Betalers (AMDB’s) bezit. Dergelijke aandelen beschermen u tegen inflatie en doen uw vermogen sneller groeien.

Meer weten, klik hier
 
 

Extra aandelen aankopen (Tom Lassing)

08/06 7:45

Afgelopen maandag heb ik wat aandelen aankopen in de VS gedaan. Wat aandelen voor Mooie Beursdag, Berkshire Hathaway (zie video van gisteren) en wat uranium aandelen.

Die laatsten waren gisteren ineens in beeld.

De drie aandelen die ik in de uraniumsector bijgekocht heb, gingen gisteren ineens gemiddeld 10% omhoog in koers.

Daarmee waren het middenmoters in die sector. Een journalist zei al over één van die drie aandelen (winst 12,4%) dat het aandeel wat achter bleef bij de rest...

Je kan ook overdrijven...

Maar wat veroorzaakte ineens die stijging?

Dat bleek de Amerikaanse overheid te zijn. Die maakte gisteren tijdens beursuren bekend dat er 4,3 miljard dollar beschikbaar komt om uranium bij lokale producenten af te nemen, zodat de VS minder afhankelijk wordt van Russische uranium.

Dit lijkt me vooral interessant voor een bedrijf als Centrus Energy Corp (LEU) maar die aandelen heb ik dus niet NIET...

Daar moet ik dus nog eens naar kijken. Ik had die aandelen ooit in 2006, maar verloor op die positie vervolgens 98% van de investering. Dat maakte me wat kopschuw het nog een keer te gaan proberen. Het aandeel won gisteren 17% aan waarde en kwam op 31 dollar. Vergis je net, hoogste koers was in 2007 zoiets als 6.700 dollar.

 
 

Beperkte spaarrekening bij BNP Paribas Fortis (Tom Lassing)

08/06 8:13

Bij BNP Paribas Fortis mag je tegenwoordig niet meer onbeperkt sparen. Je mag namelijk hooguit 250.000 euro op je spaarrekening hebben.

In mijn ogen nog altijd belachelijk veel en heel onverstandig.

Waarom onverstandig?

Hieronder mijn argumenten:

1. Er is slechts bescherming via het depositogarantiefonds tot 100.000 euro per bank per persoon. Zou de bank in de problemen komen, dan ben je dus 150.000 euro kwijt!

2. We kennen nu een inflatie van bijna 10%. Volgend jaar is de koopkracht van je 250.000 in feite dus nog slechts 225.000 euro. Dat komt dus neer op 25.000 euro per jaar verliezen! Er zijn mensen die hebben dat als jaarinkomen. Jij geeft het als grote spaarder gewoon weg aan inflatie. Dat is toch eeuwig zonde!

3. Zo veel spaargeld hebben en het niet actief inzetten als investeringsgeld is hoe dan ook onverstandig. Je hoeft geen beleggingsexpert te zijn om het eventueel dan maar voor een fors deel in een beleggingsfonds te stoppen. Dát kan iedereen. Ben je net iets slimmer dan dat, kies dan voor een index ETF. De kosten zijn dan lager en de rendementen vaak iets hoger. Zo moeilijk is dat niet. Ook kan je aandelen Berkshire Hathaway kopen. Daarmee pak je in feite ook een index op. Zie de video die ik gisteren maakte.

 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 

Zonnepanelen industrie (Tom Lassing)

08/06 8:39

Mijn collega Jack Hoogland was me gisteren net een paar uur voor. Ik stond op het punt een artikel te schrijven over de inzet van zonne-energie in de VS.

Jack heeft echter een iets andere insteek in het verhaal.

In de VS is de ontwikkeling van zonne-energie de laatste jaren sterk achtergebleven. De vorige president zag er niets in, want die wilde de Amerikaanse steenkoolmijnen weer volledig openen. Op zonnepanelen uit het buitenland kwam een forse importheffing en elektriciteitsbedrijven in de VS kregen de vrije hand om het hun klanten zo moeilijk mogelijk te maken.

Het is helaas voor Amerikanen geen uitzondering dat je letterlijk maanden moet wachten op de aansluiting van de zonnepanelen. Je moet deze namelijk door de elektriciteitsmaatschappij laten aansluiten en die partij mag dan ook bepalen of en hoeveel geld je voor je opgewekte maar niet gebruikte stroom krijgt.

Niet alleen is de aanleg van een paar panelen dubbel zo duur ten opzichte van Europa, maar stroom die je zelf niet afneemt levert je in de VS vaak vrijwel niets op. Je moet dus haast wel OOK een accu aanleggen om de zaak rendabel te maken.

President Biden wil dat er meer zonne-energie gebruikt gaat worden en heeft daarom de importheffing op panelen opgeheven. Dat scheelt de Amerikaanse consument tenminste 30%.

De vraag naar zonnepanelen zal in de VS dus zeker toenemen en daarmee de omzet voor de Chinese fabrikanten. 

Maar er zijn meer zaken om rekening mee te houden. OOK in Europa!

Het probleem is namelijk dat zonne-energie het hele elektriciteitsnet instabiel maakt. Je weet immers nooit hoeveel stroom de steeds talrijker wordende panelen opwekken. Het kan veel te veel zijn, en het kan ook ineens te weinig zijn. Iedere avond en nacht is er geen stroom.

Wat naar mijn idee dus een veel grotere markt gaat worden, is de opslag van die duurzame opgewekte energie.

Hoe de batterijen er uit gaan zien, dat weet ik niet, maar er geen honderden miljarden geïnvesteerd worden in huisaccu's, wijk batterijen en systeembatterijen die verplicht gaan worden bij iedere grote toepassing van zonnepanelen. Geen nieuw zonneveld zonder ook een eigen grootschalige opslag van de energie.

Het grote elektriciteitsnet moet namelijk stabiel gehouden worden.

Ik ben het dus eens met Jack dat er een groeimarkt gaat ontstaan, maar ik ga het niet alleen zoeken in grondstoffen, maar zoek het ook in de ontwikkelingen en productie van batterijen. Ik zoek het vrijwel zeker niet in de zonnepanelen of windmolens aanbieders.


Sponsor Beursbox
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV